Sundom de sista dagarna i augusti 2014

Hej alla Edith-vänner

Augusti övergår snart i september, skogen är full av underbara stora stensvampar och lingonen rodnar. – Och Edith-seminariet närmar sig. Den 13 september träffas vi på Wasa Teater för att fira Edith-sällskapets 30-års jubileum.

Under seminariet i kommer vi att få se den nyskrivna teaterföreställningen Skrattande strimma av en scharlakanssol. För manus, regi och scenografi står regissör Cilla Back.

Jag deltog i går i Wasa Teaters spelårsöppning och fick se några scener ur den kommande föreställningen. Det kommer att bli en stark och stilren upplevelse.

Under seminariet kommer vi ytterligare att ta del av Agneta Rahikainens forskning kring Edith, delar av DUV-teaterns uppsättning av Den brinnande vargen och recitation.

Edith Södergran-priset och Lilla Edith-priset delas ut under seminariet.

Spännande program och missa alltså inte Edith-seminariet.
Anmäl dig till sodergransallskapet@gmail.com

DELTAGARAVGIFTEN ÄR 30 euro och den inkluderar seminarium och teaterbiljett. Resor och logi betalar deltagarna själva. OBS! För studerande är priset 20 euro .

Deltagaravgiften betalar du på Edith Södergran-sällskapets konto. Skriv i bankgirots meddelanderuta ”Edith-seminariet 13/9 2014”.

Konto i Finland: FI17 4963 1040 0131 33
Konto i Sverige: Nordea PlusGiro 1117433-1

För höstens  program se hemsidan www.sodergransallskapet.fi
Bl.a. blir det:

Diskussion på Finlandsinstitutet i Stockholm
Agneta Rahikainen och Ebba Witt-Brattström samtalar under rubriken Kampen om Edith. Måndagen den 8 september kl. 18.30 på Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm. – Entré!

”Edith på olika språk” – Dags för den traditionella diktläsningskvällen på Internationella biblioteket i Stockholm, Sverige torsdagen den 30 oktober kl. 18.30

Varma sensommarhälsningar

Birgitta Snickars von Wright
Ordförande för Edith Södergran-sällskapet