Vinterns lördagssatsning Klubb Pangea – gränslös musik på Mejeriet – bjuder på en lyrisk och glödande stund i januarimörkret:

ANNA KRUSE är en svensk jazzsångerska som för tjugo år sedan bosatte sig i Danmark, där hon har etablerat sig som ett namn att räkna med.
Anna har arbetat intensivt med att tonsätta den Finlands-svenska poeten Edith Södergrans dikter och har vid det här laget gjort tre releaser med dessa dikter, som all fått mängder stjärnor och rosor från recensenterna i Norden.
Musiken har funnits med till dop, vigslar och begravningar i Danmark, där människor gråtit, skrattat, dansat och älskat till de vackra svenska tonerna och de tankeväckande texterna.
På senaste albumet ”Himlens rand” 2017 och på EP-utgivningen TILL FOTS, som kom till stånd då Edit Band firade 10-årsjubileum, medverkar skådespelerskan och Edith Södergrantolkaren Stina Ekblad med diktuppläsning.
”Eftersom Stina Ekblad också är Finlands-svensk är det nästan som att höra Ediths egen stämma när hon läser dikterna. Det är mycket autentiskt” säger Anna Kruse.
Lyrikern Edith Södergran (1892-1923) blev bara 31 år gammal. Hon dog av TBC efter att ha levt sina sista sex år i livet i stor fattigdom. Men Södergran var mycket mer än sjuk och fattig. Hon var också en ung kvinna som visste vad hon ville med humor och bestämdhet.
Hon var före sin tid genom att våga synas och höras som kvinna. Edith Södergran fick aldrig möjlighet att själv uppleva den status hon senare fick som nordisk poet, vars litteratur är en del av de svenska skolelevernas kursplan och har översatts till ca 50 olika språk.
Vid konserten berättar Stina på ett varmt och sprudlande vis om Ediths bara 31-åriga liv och hennes poesi, mellan sångerna.

”Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möts som systrar från var sin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömmande, vilt och vemodigt” har Stina Ekblad, sagt om Anna Kruse.

På Klubb Pangea möter du folk, världs- och annan gränslös musik. Mejeriets serverar en läcker brunchtallrik, som du kan säkra genom att förhandsboka och betala via biljettknappen. Det finns också mackor och fika, utöver det välsorterade dryckessortimentet.

Information om biljetter hittar du under länken https://kulturmejeriet.se/program/